04/05/2012 – Foto-blog (157): Al-Azraq, in memoriam

I estant nós a Xativa, tinguèrem notícia d’aquells cavallers genets que havien entrat a la terra, i decidírem de trametre-hi uns quaranta homes a cavall per reforçar la vila d’Alcoi, i de posar guarnició al castell de Cocentaina, per on aquells genets havien de passar. I, quan uns dos-cents cinquanta cavallers d’aquells genets arribaren a Alcoi per combatre, en la lluita sofriren gran dany, i, a més, hi perderen el seu cap, anomenat al-Azrac, que ja una altra vegada s’havia alçat amb alguns castells del dit regne, els quals hagué d’abandonar, i li calgué eixir de tot el país per sempre més. I, després, els damunt dits quaranta homes a cavall, sense posar-se d’acord els uns amb els altres, anaren a perseguir els mencionats genets, i caigueren en l’emboscada que aquests havien parat, i la major part d’aquells cristians foren morts o presos.

Crònica de Jaume I (Cap. 556)

.

.

.

.

.

.

.
.
.
.

.

.

.

Mañana se cumplirán 736 años del ataque de la caballería benimerín a la villa de Alcoy, ofensiva en la que encontró la muerte el wazir al-Azraq. Valga esta imagen del monolito que domina la entrada del barranc de la Batalla –lugar donde se supone que aconteció la emboscada que refiere el capítulo 556 del Llibre dels Fets– para recuerdo y honra de tan insigne personaje.

157 - Al-Azraq, in memoriam

Título / Localización

Al-Azraq, in memoriam / Barranc de la Batalla (Alcoi)

Fecha / hora de la toma

08/01/2010 / 16:28 h

Cámara

Canon EOS 450D

Objetivo

Canon 18-55 mm f3.5-5.6 EF-S IS

Tiempo de exposición

1/160 sg ± 1.33EV

Diafragma

8.0

ISO

100

Distancia focal

34 mm

Observaciones

Justo antes de accionar el disparador, con el motivo encuadrado y enfocado, las nubes se abrieron en círculo sobre el monolito del barranc de La Batalla. No podía creérmelo…

El encuadre pide una focal más abierta, pero la presencia de un vallado metálico cercena cualquier atisbo fotográfico: una pena, porque el monolito y el entorno tienen su atractivo.

Rastrear los vestigios del wazir al-Azraq a través de los resquicios abiertos en la Historia ha sido un reto y una de las experiencias más enriquecedoras de mi vida.

.