Posted by on 12/11/2014

Aquells que haveu llegit “Al-Azraq, el Blau” s’haureu adonat d’un personatge femení, misteriós, que a penes surt en una escena de la novel·la per a ballar la dansa del ventre i deixar als presents bocabadats. Es tracta de la bella Amira, la donzella que fou captivada pel visir al-Azraq en una emboscada prop del castell de Rugat, quan aquesta viatjava des de Xàtiva a Dénia amb el seguici de Jaume I.

Amira, la Bella

Doncs bé, Amira serà la protagonista de la novel·la que de seguida em posaré a escriure i que, de nou, estarà ambientada a la nostra terra, a mitjan segle XIII. En aquesta ocasió, però, els esdeveniments de la conquesta quedaran en un segon plànol i el protagonisme recaurà sobre Amira, filla bastarda de Zayyan, l’últim rei musulmà de València. De moment no conte més, sols que Amira és una dona culta i que, entre altres coses, balla com ningú les danses d’al-Àndalus. Ací vos deixe amb Neftis Paloma, ballarina que amenitzà el soc àrab la passada edició de la Fira de Tots Sants a Cocentaina i que en aquest vídeo balla una dansa andalusí-sefardí.

 

Poc a poc, conforme vaja descobrint el personatge, aniré contant-vos d’Amira: filla del rei Zayyan, donzella de la reina Violant, amant del visir al-Azraq, l’Encantada de la llegenda…

Posted in: Anecdotari
Tags: