AUTOR

Just Sellés

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que abandonà l’any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura.

En 2009 es proclamà finalista del premi Azorín de novel·la amb El llanto del petirrojo, la seua primera obra, i ja des d’aleshores treballà en un projecte literari ambiciós i apassionant que l’any 2014 el portà a editar la seua segona novel·la, la primera històrica: Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya.

Un any després publicà Al-Azraq. El visir que somiava La Muntanya, la llibreta de camp de la novel·la, on l’autor compartí tota la informació i les hipòtesi de treball que emprà en la fase d’escriptura, alhora que proposava un viatge fotogràfic pels dominis del Blau.

L’any 2019 publicà la segona novel·la històrica Amira. L’última flor de La Muntanya, un altre projecte literari ambientat als territoris diànics, una novel·la on la història i la llegenda caminen de la mà. Durant la fase de documentació prèvia a l’escriptura l’autor va recórrer tota Diània, que és l’immens escenari on transcorre l’acció de la novel·la. Així, el foto-llibre Diània, terra nostra és el fruit d’aquest ingent treball de camp que l’escriptor volgué avançar per a preludiar la novel·la que venia darrere.

Actualment treballa en una experiència literària nova La Marina en caiac. Crònica d’una travessia anticiclònica, un llibre de viatges que l’ha portat a navegar el litoral diànic en caiac per a descobrir (i compartir) els amagatalls i les històries d’aquest fascinant territori costaner que és espai natural i escenari de naufragis antics, tempestes, incursions barbaresques i no pocs drames socials. El fruit del treball de camp per a l’elaboració d’este llibre ha sigut una considerable col·lecció de fotografies que ha publicat amb el títol de Diània. Paisatges costaners, el seu darrer projecte editorial fotogràfic.

Recentment ha coeditat la novel·la gràfica Al-Azraq. El malson de Jaume I, un còmic inspirat en la novel·la “Al-Azraq, el Blau” que publicà en 2014.

Opinions

Daniel Olmo
Llegir més
LLibres fets amb molt de "mimo" i cura. L'estima de la terra ésta ben clara amb qualsevol de les seues vesants, tant la novelesca com la descriptiva, amb fotografies de gran qualitat.
Carmen Almarcha
Llegir més
Recomiendo la lectura de “Amira” .La historia personal de su protagonista transcurre paralela y se teje con la historia de la Comunidad valenciana en un momento relevante ( s.XIII ) Después de leerla te das cuenta de que, gracias al personaje principal y sus vicisitudes, sabes más de la geografía , historia, Cultura y vegetación de nuestra tierra.
Silvia Tapia
Llegir més
Molt bon escriptor, venedor de somnis i divulgador dels paratges més bonics de la Nostra Terra. Totes les seues obres estan fetes amb molta estima. Imprescindible.
Abeja Silvi
Llegir més
Un nuevo y fresco punto de vista de la, (mal llamada) "reconquista" por parte de los cristianos sobre unos habitantes que se resistieron, ¡y de qué manera! al sometimiento feudal crearon el mito, la leyenda de Al-Azraq que ha sobrevivido a 750 años de mentiras y tradiciones impuestas por los genocidas. Dinamismo y alta factura literaria, amén de un enorme trabajo de documentación.
Previous
Next

Premsa i Televisió

TVA – MOSAIC DE LES COMARQUES DIÀNIA TV – DIÀNIA PAISATGES COSTANERS TVA – MOSAIC DE LES COMARQUES DIÀNIA TV – DIÀNIA, TERRA NOSTRA DIÀNIA TV – MERAVELLES DE DIÀNIA (1/2) DIÀNIA TV – MERAVELLES DE DIÀNIA (2/2)