LA MARINA EN CAIAC

LA MARINA EN CAIAC

“Una fabulosa travessia hivernal pels més emotius paisatges i amagatalls de la costa i la història de la Marina”.

FITXA TÈCNICA

  • Foto-llibre. Literatura de viatges
  • Idioma: Valencià diànic
  • Pàgines: 192
  • Tapa blana amb solapes / 25 X 25 cm
  • Preu: 35 € (impostos i enviament inclosos)

Sinopsi

La Marina en caiac conta les vivències d’un viatge excepcional: una travessia hivernal en caiac per la costa de la Marina, aprofitant les encalmades de gener. Deu jornades de navegació assossegada, amb la mar silent i plana, deserta de gent, una oportunitat única per a escorcollar els nombrosos indrets, coves i amagatalls que ens eixiran al pas al llarg de la singladura. Palejarem al capdavall dels estimballs de la mà dels protagonistes, tocarem els gegants de pedra que amollonen la costa, dormirem a recer de cales indòmites, coberts d’estreles, descobrirem els caus dels pirates i les torres que guaiten al capdamunt dels penya-segats, navegarem escortats de posidònia, nereides i dofins… Certament, una travessia inoblidable per un territori amb un encís natural extraordinari que, no obstant, es troba en perill d’extinció.

La Marina en caiac és un llibre de viatges que viu i descriu les emocions emanades d’uns paisatges que es presenten feréstecs als peus dels penya-segats i que no obstant, al capdamunt, han sigut greument profanats. Però pretén ser més. Al llibre es reviuen els esdeveniments històrics més importants ocorreguts a la costa de la Marina: històries d’almadraves gregues, de santuaris ibers, de guerres, factories i vil·les romanes; de la taifa deniera i del llegat andalusí, del món feudal, de les conseqüències del foragitament morisc i dels més feroços atacs piràtics; de l’univers dels arraixos, dels saliners, dels pescadors, els calafats, els contrabandistes, dels encesers abocats al tallserrat… Un país farcit d’història, on la geologia, l’ecologia i la botànica es mostren esplendoroses en cadascun dels tres parcs naturals costaners.

La Marina en caiac no ha volgut passar de puntelletes sobre els reptes que planteja el fenomen turístic que arrasa els paisatges i els recursos naturals de la Marina. Al llibre es reflexiona sobre les conseqüències que es deriven del turisme residencial i de masses, sobre l’urbanisme depredador que arrasa paratges i espolia els nostres reclams turístics, i també, sobre la pèrdua d’identitat que suposa haver venut la terra al capital; i precisament perquè no hem aprés dels errors, les perspectives de futur no són falagueres.

Comprar Online

Pots comprar este llibre directament a l’autor, i t’enviarà un exemplar dedicat.

Contacta amb l’autor per Whatsapp i paga mitjançant Bizum o transferència bancària.